Kiedy sięgnąć po spożywczą ziemię okrzemkową?

Kiedy sięgnąć po spożywczą ziemię okrzemkową?

Wielu z nas przekonuje się w ostatnich latach do naturalnych metod leczenia. Medycyna nie radzi sobie czasem z niestandardowymi schorzeniami, których nie da się dokładni zbadać, nazwać, zakatalogować. Wtedy wędrujemy z naszymi objawami od lekarza do lekarza lub trafiamy do dietetyków, fizjoterapeutów, naturopatów. 

Działanie spożywczej ziemi okrzemkowej na organizm

spożywcza ziemia okrzemkowaJednym z naturalnych sposobów są po prostu naturalne lekarstwa, które serwuje nam nasza przyroda. Zioła leczą ludzi od wieków. Potrafimy skorzystać też z innych dóbr natury. Popularna w ostatnim czasie stała się spożywcza ziemia okrzemkowa. Co to takiego? Są to sproszkowane maleńkie organizmy zwane okrzemkami, których zjedzenie niczemu człowiekowi nie grozi. Może wręcz przynieść wiele korzyści, jeśli zrobimy to umiejętnie. Okrzemki, które trafią do naszych jelit, zadziałają jak gąbka. Wchłaniają one bowiem wodę z pasożytów bytujących w naszym układzie pokarmowym, przez co całkowicie je dezaktywują. Dodatkowo lekko chropowata struktura ich twardych pancerzyków, przechodząc przez jelita, oczyszcza je z tych zbędnych pozostałości. Przyciągają one też wszystko, co posiada ładunek dodatki – w naszych jelitach to na przykład pleśnie czy grzyby. Dzięki niej oczyszczamy się i wydalamy to, co jest nam zbędne lub wręcz nas zatruwa. Dlatego też ziemię okrzemkową należy stosować rozsądnie. Zawsze trzymajmy się wskazanego na opakowaniu dawkowania lub tego, które zaleci nam lekarz czy dietetyk. Oczyszczanie ziemią okrzemkową jest procesem, który musi przebiegać stopniowo, aby był bezpieczny i efektywny.

Ziemia okrzemkowa w formie spożywczej jest naturalnym sposobem na oczyszczenie naszego organizmu z pasożytów. Jej zastosowanie usuwa z naszych jelit to, co zbędne i szkodliwe dla nas, nie niszcząc przy tym naturalnej „dobrej” flory bakteryjnej.